×

Uwaga

IMAGESIZER_ERR_ACCESS

Kulinaria

IMG 3277

W dniu 30.09.2015 roku w Świetlicy w Krynkach, udało nam się wreszcie zgromadzić chętnych z kompletem produktów, niezbędnych do wykonania placków ziemniaczanych i surówki do nich. Tego typu zajęcia są bardzo potrzebne i przydatne, ponieważ niedługo będzie miał miejsce właśnie tutaj w Świetlicy w Krynkach, coroczny Sałatkowy Bal czyli Święto Swojskich Smaków. Podczas naszych zajęć, udało nam się przygotować i upiec pyszne placki ziemniaczane. Ciasto wyszło troche zbyt gęste, jednak to niewielki problem i dosyć zgrabnie udało się go pokonać.

Podczas smażenia, było tylko trochę więcej akrobatyki. Następnym razem, usuniemy tę niedogodność. Dodatkiem warzywnym do placków, była surówka z białej kapusty z sosem winegret. Zajęcia zakończyły się wspólnym posiłkiem z przygotowanego dania i dyskusją na temat tego, jakie zmiany nastepnym razem wprowadzić aby lepiej zorganizować pracę. Czasu na rozmowy było dosyć, ponieważ zjedliśmy sporo dokładek. Wszystkim którzy próbowali potrawy (goście), bardzo ona smakowała. Śmiało możemy więc uznać te zajęcia, za udane i zakończone pełnym sukcesem. A na fotografiach poniżej, można spokojnie obejrzeć poszczególnym atapy naszej pracy.